Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Convention Bureau γιαλαντζί γίνεται?

Προφανώς οι άνθρωποι του τουρισμού μαύρισαν τον κ. Κακλαμάνη.

Όχι μόνο κατέστρεψε την τουριστική Αθήνα, δημιούργησε οργανισμούς πολυδάπανους και με ανεπαρκή δράση. Χαρακτηριστικό είναι το ATHENS CONVENTION BUREAU που έχει αποτύχει να φέρει κοντά του τις επιχειρήσεις διοργάνωσης επαγγελματικών εκδηλώσεων και συνεδρίων(αυτός θα έπρεπε να είναι ο κύριος στόχος του).

Το πολλά υποσχόμενο και πολυδάπανο ATHENS CONVENTION BUREAU έχει μετατραπεί σε κλειστό δίκτυο για λίγους, παρά την πολύχρονη δραστηριότητα του και την ακριβή χρηματοδότησή του από τον δήμο της Αθήνας, λειτουργώντας σε ένα νεφελώδες τοπίο.

Μέλη του είναι μόνον μια μικρή μερίδα των επιχειρήσεων του χώρου. Ενώ βέβαια τα πανάκριβα δημοτικά τέλη τα πληρώνουν όλοι ανεξαιρέτως. 

Και όπως βλέπουμε στην κεντρική σελίδα του ATHENS CONVENTION BUREAU, η προβολή του προσώπου του δημάρχου είναι κύριο έργο των στελεχών του.

Αλήθεια ποιός διαχειρίζεται τα αιτήματα διοργάνωσης μεγάλων συνεδρίων στην Αθήνα ? 

Οι μόλις 4 εταιρείες PCO που συμμετέχουν στο ATHENS CONVENTION BUREAU? 
Τα μόλις 11 ξενοδοχεία που συμμετέχουν σαν μέλη? 
Μόνον 3 εστιατόρια?

Και οι υπόλοιπες δεκάδες επιχειρήσεις με συνεδριακές υποδομές που πληρώνουν τέλη και φόρους? 
Κάτω απο ποιές συνθήκες δεν συμμετέχουν? Αρνήθηκαν?

Φυσικά φταίει η ασχετοσύνη των στελεχών του με το αντικείμενο. Ως γνωστόν, διευθύνων σύμβουλος ο κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας( 
Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών ΑΑΕ (ΕΤΟΑΑ), η οποία αποτελεί τον επίσημο τουριστικό φορέα του Δήμου Αθηναίων και που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της Αθήνας σε μια ισχυρή Ευρωπαϊκή μητρόπολη και σε έναν ελκυστικό τουριστικό και επιχειρηματικό προορισμό.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Υγείας ως Οικονομικός Σύμβουλος του Υπουργού, κ. Νικήτα Κακλαμάνη σε θέματα χρηματοδοτήσεων και επενδύσεων. Υπήρξε επικεφαλής των προγραμμάτων του Υπουργείου που αφορούσαν τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με στόχο την ανέγερση καινούργιων νοσοκομείων, αντικείμενο για το οποίο δημιούργησε μια από τις πρώτες διαδικτυακές πύλες στην Ελλάδα.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ είχε ενεργό ρόλο στην ίδρυση καινοτόμων Internet start-ups. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα ακαδημαϊκά φόρουμ διακεκριμένων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ με θέμα τη στρατηγική ανάπτυξη και τη δημόσια διοίκηση. Έχει εργαστεί σε ανώτερες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
-αντιγράφουμε στοιχεία από το βιογραφικό του, στην ιστοσελίδα του-) .

Η μόνη προϋπηρεσία του κ. Αρκουμανέα είναι αυτή του Οικ. Συμβούλου του Υπουργού Υγείας.

Γενικός Διευθυντής ο κ. Γεώργιος Αγγελής, Δημοσιογράφος, αυτό τα λέει όλα. Προφανώς οι δύο κύριοι δεν θα ήταν δυνατόν να τα καταφέρουν καλύτερα, με την ανοχή του δημάρχου πάντα, μια και η προϋπηρεσία τους είναι παντελώς άσχετη με το αντικείμενο.

Η Αθήνα σαν συνεδριακός προορισμός τι φταίει όμως? Οι επιχειρήσεις που επενδύουν δεν ζήτησαν πειράματα και άσχετους. Ζητούν ανάπτυξη.

Και ανάπτυξη με ¨δημοσιογράφους¨ και περιφερόμενους συμβούλους δεν γίνεται, δεν έγινε ποτέ πουθενά. 

Μόνο Convention Bureau γιαλαντζί.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν.. ακόμα πιο ωραία ακολουθούν. presstricks@gmail.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου